Abbas musik är känd för de flesta, vuxna och unga. Gruppen grundades 1972 och bestod av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni- Frid Lyngstad. Abba är Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna med flera hundra miljoner skivor sålda. Våren 2013 öppnades Abbamuseet i Stockholm. Här kommer man in i Abbas värld, här finns medlemmarnas kläder, prylar, guldskivor och mycket mer. Museet erbjuder mycket mer än så, här kan man uppleva känslan av att vara en del av Abba genom att bland annat prova deras scenkostymer och sjunga i studion.

Abba-fans väntar på återförening

Abba-fans runt om i världen har länge hoppats på en återförening och äntligen kommer gruppen göra comeback med hjälp av en digital show. En virtual reality-show med Abba som heter “Digital Abba”. Abba medlemmarna har jobbat med Simon Fuller gällande detta projekt. Simon som bland annat ligger bakom “Idol” och som skapade popbandet Spice Girls. Nästan 35 år efter gruppens senaste framträdande kommer nu en ny underhållningsupplevelse. Det ska nu vara möjligt att se, höra och uppleva Abba på ett sätt som tidigare varit omöjligt. Man kommer att samla ihop tidigare filmat material som kommer att användas för den digitala showen. Alla fyra medlemmar kommer att medverka.

Mer detaljer om den digitala återföreningen kommer 2017

Mer detaljer om den digitala showen kommer under 2017, under tiden kommer man att samla på material och förbereda showen. Efter Abbas splittring arbetade Björn Ulvaeus och Benny Andersson med musikaler och Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad fortsatte med solokarriärer. Gruppen har aldrig återsamlats i studion. Flera miljoner fans runt om i världen har länge väntat och hoppats på en återförening. Abbas musik är välkänd för de flesta människorna runt om i världen, något som inte är så konstigt med tanke på att gruppen har sålt över flera hundra miljoner skivor. Fenomenet Abba är unikt. Frågan är om det någonsin kommer att bildas en grupp igen som kommer att göra sådan succé.