Om du befinner dig i Dalarna, och allra helst i närheten av Falun, så gör du klokt i att avlägga en visit på Carl Larsson-gården. Gården är ett av världens mest välkända konstnärshem. Här bodde nämligen den store konstnären Carl Larsson och hans fru och därtill textilkonstnärinna Karin mellan åren 1889 till 1912. Gården, som egentligen heter Lilla Hyttnäs ligger i Byn Sundborn och har massor av inspiration och historia att erbjuda. Här kan du gå på guidade turer och se hur makarna Larsson levde, inredde och arbetade. Även om bostaden är gammal kan man än idag hitta en hel del inredningsinspiration här.

Aktiviteter på gården

Som vi tidigare nämnde kan du gå på guidade turer på gården och lära dig mer om hur makarna Larsson och deras barn levde, men det finns även mer att göra här. Om du är intresserad av trädgård och odling bör du absolut göra ett besök i Karin Larsson vackra trädgård för att hämta inspiration. Ända sedan 1946 har gården förvaltats och bevarats i sitt ursprungliga skick av Carl och Karin Larssons släktförening. På senare tid har man dock råkat ut för tråkigheter då miljoner stals från Carl Larsson-gården genom, vad man tror är, förskingring. Vi hoppas dock att detta ska lösa sig till det bästa så att människor kan fortsätta besöka denna vackra plats.

Shoppa och fika på Carl Larsson-gården

Förutom att låta sinnet fyllas med intryck och inspiration kan man även både shoppa och fika på Carl Larsson-gården. Gör till exempel ett besök i Iskällaren som är gårdens egna delikatessbod. Här kan du både få kaffe med bröd och köpa bland annat te och marmelad. För den som vill ha med en reproduktion eller en bok hem rekommenderas ett besök i museibutiken. Här kan du även köpa kopior av några av de inredningsdetaljer som finns i huset, till exempel Karins blomstertrappa. I anslutning till gården finns också en designbutik som låter dig shoppa loss bland flera olika kända varumärken.